torsdag 27 mars 2008

Igångsättning!!!

Nu har jag surfat på igångsättning... :)
Men hur gör man te på Basilika? Kan man hitta torkade basilikablad på ICA Tosslanda och sen puttar man ner dem i kokande vatten??? Snacka om att det måste smaka ånga? Det stora tedrickaren har talat... :)

Basilikate
För att sätta igång en förlossning dricker man te på basilika. 3 tsk torkade blad per kopp. Lägg de i kokande vatten och låt dra i 10-20 min. Drick 3-4 koppar per dag (7,5-10 dl)Använd även ingefära för att skynda på förlossningen om den drar ut på tiden. Basilika bör som te endast drickas inför förlossningsdags eftersom den kan sätta igång en förlossning. Kan med fördel alltid användas som krydda i maten.

Kryddnejlika
För att ytterligare öka på livmodersammandragningar och sätta igång en förlossning och bättra på värkarbetet så dricker man hallonbladste med kryddnejlika i de sista 2-3 veckorna före beräknad förlossning, 2-3 kryddnejlikor per kopp te. Kryddnejlika kan användas som krydda i maten tidigt i graviditeten och kan i te drickas sista 2-3 veckorna för att sätta igång eller bättra på värkarbete för att det kan orsaka livmodersammandragningar, använd ej kryddnejlika tidigare i graviditeten.

Kanel
Kanel har även det en starkt sammandragande effekt och kan med fördel även det användas inför en förlossning. 1 tsk per kopp 2-3ggr dagligen. Kanel kan användas som krydda i maten tidigt i graviditeten och kan i te drickas sista 2-3 veckorna för att sätta igång eller bättra på värkarbete för att det kan orsaka livmodersammandragningar, använd ej kanel tidigare i graviditeten.

Läkeverbena (Järnört)
Läkeverbena används för att sätta igång förlossning eller för att förstärka värkarna under förlossningsarbetet. Läkeverbena ökar även mjölkproduktionen vid amning. Den har också en svettdrivande, urindrivande och laxerande verkan. Läkeverbena skall inte användas under graviditet innan man vill sätta igång förlossningen då den kan framkalla abort.

Jaha så då vet man det...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ju andra välkända knep för igångsättning ;-)

// Nova Pappan

Millan sa...

Jag kan bara halla med Nova Pappan. Det funkade for oss ;-). Eller sa vad det bara sa att det var meningen att det skulle borja pa BF+12???? Kramis

Millan sa...

Hahaha.. alltsa det funkade inte for mig och Nova pappan!! For mig och Nils pappan... ;-)

Sandrissen sa...

hahaha jag det kunde tolkas lite lurigt Millisen. Men jag kan berätta för er båda att det knepet inte fungerar ens tredje gången :(

Fast med Robin funkade det iofs, måste kanske göras på rätt sätt? :)